Erikoisoperaatioita Ukrainan sodassa

Joulukuu 21 -2023 raportti (Zdanovin mukaan)

 Ukrainalaiset hakkerit tunkeutuivat Venäjän suurimman yksityisen vesiyhtiön (7M asiakasta) IT systeemeihin, veivät asiakastietokannan spostit ja muun datan, tuhosivat varmuuskopiot ja koodasivat kaikki 6000 konetta ilmeisesti ransomwarella. Data on tutkittavana. Huhutaan että SBU oli osallinen. Muutama päivä sitten kerroin ukrainalaisesta hakkeri-iskusta Venäjän verotoimistoon, jossa myös vietiin dataa, tuhottiin varmuuskopioita ja kaikella hakkerien keinoilla yritettiin tehdä verottajan elämä hankalaksi...

Krimillä 20-21/12 yöllä oli lennokki-isku - kohteena oli Krimin FSB:n yksi keskeinen paikka. Ilmeisesti iskussa oli mukana useita lennokkeja, Venäjän ilmapuolustus oli voimaton. Aamuyöllä ilmeisesti kaksi Storm Shadow risteilyohjusta osui Krimillä satelliittiliikenteen maa-asemaan. Iskun tavoite oli vaikeuttaa Venäjän ilmapuolustusta Krimillä.

PS. Rintamalla on hönkä päällä, mutta rintamalinja ei paljon liiku. Ukrainaa vaivaa ammuspula. Siksi Venäjä saa toisinaan paikallista menestystä.

Venäjä tuo täydennysmiehistöä kuolleiden tilalle jatkuvana virtana: keskimääräinen mobilisoidun venäläisen elinaika Ukrainassa on noin 2kk. Venäjä jättää suurimman osan kaatuneista lojumaan tappotantereelle. Jos ruumiita kerätään, ne usein katoavat matkalla kotiin (ne esim. haudataan nimettömiin joukkohautoihin, joita ei dokumentoida), jotta omaisille ei tarvitsisi maksaa mitään. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Vuodenvaihde-Ukrainassa

Arvioita sodan kulusta - Ukraina-Venäjä- Suomi