Viikon yhteenveto jne

Zdanov näytti ao kuvan, joka summaa viikon 18-24/12 arvioidut Venäjän menetykset 



Vertailin, miten Vkon luvut vastaavat ko päivien arvioiden summaa samoilta päiviltä, sellaisina kuin olen ne kerännyt Zdanovin raporteista. Vastaavuus on 67 - 89%. Eli vkon tarkistetut luvut ovat keskimäärin 77% siitä mitä Zdanov on aikaisemmin kertonut. Jaksolla on yksi päivä, jonka päiväkohtaiset luvut olivat kummallisia, liekö se, vai mikä vaikuttanut eroon.

Ukrainan ilmatorjunta etelässä pudotti taas tänään kaksi venäläistä taktisen tason konetta Su-34 ja SU-30M, jotka ampuivat pitkän kantaman raketteja Ukrainaan. Ilmatorjunta pudotti raketit ja niitä kantaneet koneet. Menestys liittyy laajempaan kokonaisuuteen, eli siihen että Ukraina on ajanut pois Venäjän laivaston ja nyt myös lentokoneet pois Mustan meren länsipään alueelta. Tulos on, että Ukraina voi käydä normaalisti kauppaa Mustan meren kautta ja kuljettaa sekä vienti- että tuontituotteita maahan Odessan ja muutaman muun sataman kautta. 

PS- Lentäjäeversti Svitan spekuloi sillä, että Venäjän lentokoneiden pudotukset saattavat olla joko Migien, joissa on Israelilainen avioniikka, tai aikaisten F-16 koneiden tekosia. Zdanov taas todistelee, että ei siellä Ukrainassa ole mitään F-16 koneita vielä. Eli tässä on jonkin verran sodan sumua. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Vuodenvaihde-Ukrainassa

Arvioita sodan kulusta - Ukraina-Venäjä- Suomi