WB-Diktaattori Trump - Carlson - Putin

 13.2.2024

Juttu perustuu Yakovinan kertomaan skenaarioon.

Ivan Yakovina on ollut useasti ennenkin oikeassa sotaan ja rauhaan liittyvissä ennustuksissa, joten sitä mitä hän nyt sanoo, ei kannata ignoroida.

Miksi Carlsson meni tapaamaan Putinia? Haastattelu ei riitä syyksi, vaikka se onkin katsottu netissä yli 100M kertaa jo parissa päivässä. Varsinkin kun Putin rinnasti siinä itsensä Hitleriin, joka Putinin mukaan oli pakotettu aloittamaan sodan Puolaa vastaan, kun Puola ei muuten antanut Saksalle pääsyä Königsbergiin. (Samalla tavalla Ukraina ei antanut pääsyä maata pitkin Krimille, ja hän Putin, vaikka ei halunnut, joutui aloittamaan sodan Ukrainassa). 

Yakovinan mukaan syy matkaan oli se, että Carlsson vei Trumpin viestin Putinille: auta minua Trumpia nyt pääsemään valtaan ja minä, Trump annan Sinulle vapaat kädet Euroopassa ja autan siten Sinua pysymään vallassa. US ei tule puolustamaan Euroopan NATO-maita. 

Vaalipuheessaan Trump sitten sanoi asian julki. Trump on myös luvannut "kuivata Washingtonin suon" ottamalla diktaattorin valtuudet heti valtaan päästyään. Yakovina kertoi, kuinka Hitler kertoi Main Kampf -kirjassaan, mitä hän aikoi tehdä juutalaisille ja kuinka sitä ei otettu vakavasti. Hän kertoi, mitä Hamas on luvannut tehdä israelilaisille (uuden halokaustin, voima ei vain ole riittänyt muuhun kuin yhteen ideaa toteuttavaan hyökkäykseen) jne. Diktaattoriksi haluavat kertovat aikeensa etukäteen. Sitä ei kannata sivuuttaa. Kyse ei nyt ole pelkästä tavallisesta vaaliretoriikasta, kuten Stubb eilen toiveikkaasti kertoi. Yakovina oli eniten huolissaan siitä, että USAssa demokraatit ovat menettäneet voitontahtonsa ja ovat antaneet periksi Trumpille. Toiveikkaammalla puolella on se, että apaupaketti on toistaiseksi etenemässä US kongressissa ja on jopa olemassa proseduuri, jolla Mike Johnson, edustajanhuoneen puhemies voidaan sivuuttaa ja ottaa paketti äänestykseen, vaikka hän olisi vastaan: äänestykseen ottamisesta voidaan päättää yksinkertaisella enemmistöllä, jos Oleg Zhdanov oli asian oikein ymmärtänyt.

Venäjällä taas Z-bloggerit ovat innokkaasti ottaneet Trumpin luvan käydä NATO-maiden kimppuun todesta. He suunnittelevat jo täyttä päätä, että heti vaalien jälkeen Venäjän kannattaa hyökätä Latviaan, jossa on hyvin suuri venäjänkielinen ja venäläisiä TV-kanavia seuraava vähemmistö (jopa 40% väestöstä), samaan aikaan kun suuri osa parhaassa iässä olevista miehistä on lähtenyt töihin Keski-Eurooppaan ja Englantiin ja jonka kanssa Venäjällä on yhteinen raja. Z-bloggerit toteavat, että eihän me sitä Latviaa tarvita, mutta voimme vaihtaa sen Ukrainaan. Toiset -bloggerit taas sanovat, mitä me Latviasta, mennään Valko-Venäjän kautta Puolaan saman tien. Ovat siellä ylpistyneet. Kaikki suuret venäläiset Tsaarit ovat jakaneet Puolan, on aika tehdä se taas jne.  Trumpin puheet ovat siis jo nostaneet vakavan  Latviaan ja Puolaan kohdistuvan turvallisuusuhkan. Positiivisella puolella on se, että Yakovinan mukaan Z-bloggerit eivät ehdota hyökkäystä Suomeen, siinä kävi 1939 sen verran huonosti ja nytkin puolustahto ja -voimat ovat kunnossa.

Jos Ukrainan apupaketti ei nyt mene läpi USAn edustajainhuoneessa, tilanne Ukrainassa menee todella vaikeaksi. 

Pieni askel on se, että uusi Ukrainan puolustusvoimien komentaja vaihtoi juuri joukot Avdiivkassa, väsyneet joukot siirtyivät selustaan ja tilalle tuli tuore prikaati. Kartalla katsoen siellä on kaksi tai kolme erinäköistä ja -kokoista saartorengasta tekeillä. Toivotaan, että ne saadaan purettua.

Onko tuo Yakovinan kertoma skenaario edes lähellä totuutta? Siinä puhutaan siitä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Tulevaisuutta ei kukaan voi tietää. Luultavasti USAn oma tiedustelu saa selville, mitä Carlson -Putin-Trump kolmikko puuhasivat, sitä emme ole kuulleet. Joka tapauksessa varautuminen tarkoittaa sitä, että tunnistetaan riskit ja uhkat ja valmistaudutaan sekä minimoimaan ne että selviämään niistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Vuodenvaihde-Ukrainassa

Arvioita sodan kulusta - Ukraina-Venäjä- Suomi