Terrorismi määrittelee sotaa Ukraina-Venäjä

 29.03.2024

Lähteitä: Oleg Zhdanov, Ivan Yakovina

Moskovan terrori-iskun yllättävä tulos

"Times" lehden mukaan iskusta on 3 versiota: 1) jäljet johtavat Ukrainaan: tätä ei Venäjän ulkopuolella usko kukaan, mikä nyppii Putinia. Putin kuitenkin yrittää propandisteineen syöttää tätä tarinaa. 2) FSB tilasi iskun ja auttoi sen toteutuksessa. Tästä on jonkin verran suoraa näyttöä ja epäsuoraa vahvaa argumentointia. 3) Putin on menettämässä otteensa Venäjän johdossa.

Esimerkki Putinin otteen menetyksestä on se muukalaisvihan aalto, joka nyt Venäjällä iskee kaikkia aasialaisen näköisiä kohtaan. Tämä kohdistuu esim tadzikkeihin, kirgiasialaisiin, uzbekkeihin, kazakkeihin jne. Näistä maista Venäjällä on miljoonia (joka yli 10M)  vierastyölaisiä. Heitä on niin paljon, että itse asiassa Venäjän talos ei kerta kaikkiaan toimi ilman heitä. Nyt Moskovan Domodedovin lentokenttä on täynnä tadzikkeja, jotka yrittävät pikaisesti lähteä Venäjältä. 

Sama ilmiö on armeijassa, joka on Ukrainassa sodassa. Siellä venäläiset simputtavat aasialaista alkuperää olevia oman armeijan sotilaita sen kun ehtivät. Putin joutui itse julkisesti sanomaan, että tämä "venäjä venäläisille" politiikka tuhoaa Venäjän valtion. Eli hän yritti valaa öljyä vihan laineille. No, rasismi ja isovenäläinen shovinismi istuvat lujassa Venäjällä, joten ilmiö ei ole mitenkään yllättävä. Ilmiö on luonnollisesti erittäin vaarallinen erityisesti armeijassa, jossa kaikilla on aseet.

Vihan aaltoa käynnistivät ne FSB:n julkaisemat videot, joissa epäillyt joutuvat kiinni ottajien kiduttamiksi saman tien pidätystilanteessa. Taustalla on myös kaikki se vihan lietsonta, joka on ollut Putinin propagandan ydintä ja jopa kiihtynyt koko ajan hänen valtakaudellaan.

IGIL vs Putin

IGIL (ISIS) on toistanut ottavansa vastuun Moskovan iskusta. Sitä ärsyttää se, että Putin ei tunnusta IGILin vastuuta, vaan tyrkyttää vastuuta Ukrainaan. IGIL lupailee iskuja vähän sinne tänne on julkaisemassa asiasta lisää terrorismin propagandaa. IGIL uskoo näin saavansa enemmän sponsoreita.

Ukrainan siiviliväestön terrori


Kuva näyttää viime yön ohjus- ja lennokki-iskun lentoradat. Iskussa Venäjä lähetti 60 Shahed lennokkia, joista Ukraina torjunta pudotti 58. Venäjä lähetti 9 H-59 risteilyohjusta, joista Ukraina pudotti 5. Venäjä lähetti 21 H-101/H555 risteilyohjusta, joista Ukraina pudotti 17. Ilmeisesti yksi ohjus putosi jo Venäjän puolella, koska lentokoneet ottaa niitä aina parillisen määrän tasapainon takia. Venäjä lähetti 2 Iskander-M ballistista ohjusta, 4 Iskander-K risteilyohjusta (Ukraina torjui nämä)  ja 3 Kinzal ohjusta. Torjunta onnistui siis yhteensä 84/99 eli noin 85%.

Ohjukset ja lennokit risteilivät pitkin poikin Ukrainaa, hyökkäys kesti 8 ja puoli tuntia. Iskut oli suunnattu pääosin Ukrainan siviili-infrastruktuuria, sähkölaitoksia ja sähkön jakelua vastaan. Koska 15 asetta suurin piirtein saavutti maalinsa, vahingoilta ei voitu välttyä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Vuodenvaihde-Ukrainassa

Trump yllyttää kapinaan