Venäjän vapautusarmeija etenee

 12.03.2024

Rintama Ukrainassa

Sotatoimet Ukrainan rintamalla jatkuivat tänään entiseen malliin. Action siirtyi Venäjälle.

Venäjän vapautusarmeija

Venäjän Vapaaehtoisjoukot, Vapauden legioona ja uusi yksikkö, Siperian joukot sanovat yhdessä olevansa Venäjän vapautusarmeija. Se hyökkäsi tänään Ukrainasta kohti Belgorodia ja Kurskia ja ilmoitti kansalle tulleensa vapauttamaan sen Putinin tyranniasta. Armeijan varusteisiin kuuluu joku määrä tankkeja ja se on jo vallannut joitakin asutuskeskuksia. Belgorodissa ihmiset ovat pahasti säikähtäneet ja yrittävät paeta kaupungista. Belgorod on yksi sodan tärkeä tukialue Venäjälle. Siellä on Wikipedian mukaan noin 340 000 asukasta ja se on Belgorodin alueen keskus.

Karttaan on merkattu punaisella suunnat, jossa taistelut ovat alkaneet. Jäävätkö iskut lyhyiksi partiomatkoiksi vai onko niillä pidemmälle meneviä etenemismahdollisuuksia, jää nähtäväksi. Vähintään voi sanoa, että ne eivät tee hyvää 17.3 pressan "vaaleille" Venäjällä. Armeija kehottaa kansaa olemaan äänestämättä.

IL-76 Ivanovo

Ivanovossa, noin 270 km Moskovasta koilliseen on sotilaslentokenttä. IL76 on sotilaskuljetuskone, jonka runkoon A50 tutkakoneet on rakennettu. IL76 yritti nousta ilmeisesti uuden koulutettavan A50 koneen miehistön kanssa harjoituslennolle, sen yksi moottori syttyi tuleen, irtosi siivestä ja putosi. Sen jälkeen putosi itse kone ja ilmeisesti koko miehistö ja koulutettavat kuolivat, yhteensä noin 15 henkeä. Yakovinan mukaan putoamiselle on kaksi selitystä: 1)joku Venäjän vapautusarmeijan sissi sabotoi koneen esim lähi-ilmatorjuntaraketilla (kone oli vasta nousemassa, siihen olisi voinut ulottua yhden taistelijan aseella) tai 2) tekninen syy: Venäjän omienkin sotilaskoneiden huolto on riippuvainen läntisestä tekniikasta. Pakotteiden takia läntisestä tekniikasta on pulaa. Huolto oli tehty kelvottomilla välineillä huonosti ja jotain jäi huomaamatta. Kysymys: kumpi vaihtoehdoista on huonompi Venäjän kannalta?

Droonisotaa Venäjällä

Ukrainan pitkän kantaman lennokit hyökkäsivät tänään useilla Venäjän alueilla useita kohteita vastaan. Venäjä tietenkin kertoi taas, että kaikki ammuttiin alas. Siviililähteistä kuitenkin tulee videoita siitä kuinka Venäjällä palaa öljynjalostamoita, sähköasemia jne. Siksi Venäjän ilmoituksella ei ole mitään informaatioarvoa. Merkittävin isku ilmeisesti tapahtui Nizhniy Novgorodissa Lukoilin öljynjalostamolla. Sillä oli kaksi jalostusketjua. Toinen niistä on nyt pysäytetty sen alkupäässä sattuneen räjähdyksen ja palon takia. Venäjän on pakotteiden aikana erittäin vaikea korjata palanutta kalustoa. Siksi siivu Venäjän öljynjalostuskapasiteettia (ehkä noin 2%) on nyt poissa. Ukraina ei ole kertonut mitään virallista iskuista. Myös ukrainalaiset YT bloggerit ovat Venäjän somesta kerätyn hajanaisen tiedon varassa

Putinin/Trumpin suuri suunnitelma Yakovinan mukaan ja Puola

Trump: estää US rahoituksen Ukrainalle, Putin auttaa Trumpia voittamaan vaalit, Venäjä valloittaa mitä valloittaa, mieluusti enemmän kuin vähemmän. Putinille kaikki tuo käy. Jos Trump voittaa vaalit, hän asettaa uhkavaatimuksen Zhelenskylle: nyt lopetat sodan nykyistä rintamalinjaa pitkin, sen mitä Venäjä on valloittanut, Venäjä saa pitää. Jos ei käy, minä Trump huolehdin että Ukraina ei saa tukea lainkaan lännestä. Trump sanoo samalla Venäjälle: nyt lopetatte sodan, saatte pitää sen minkä olette valloittaneet. Jos ei käy, minä Trump annan Ukrainalle kaikki mahdolliset aseet tuhota Venäjän armeija ja vallata maansa takaisin. Jos taas Trump häviää vaalit, hän ei tunnusta tulosta. USAssa seuraa sekasorto, jonka aikana se ei pysty keskittymään muuhun kuin itseensä. Putin käyttää tilannetta hyväkseen ja aloittaa hyökkäyksen vielä marras-joulukuussa 2024 Baltian maihin ja uhkaa kaikkia, jotka noudattavat NATOn 5. pykälän velvoitteita keskinäisestä avusta, ydiniskulla. Ei ole selvä mitä sitten tapahtuu.

Trumpin suunnitelmassa on monta asiaa pielessä. Yksi on selvää, rauha ei kiinnosta Putinia. Hän julkaisi v 2021 uhkavaatimuksensa lännelle. Sen mukaan Putin haluaa palauttaa Venäjälle kaiken (tai lähes kaiken) sen, mitä kuului aikanaan Neuvostoliittoon ja palauttaa NATOn v 1997 rajoihin. Eli siis palauttaa myös Neuvostoliiton etupiirin entisiin rajoihin. Hän aikoo käyttää ydinpelotetta Länsi-Eurooppaa ja NATOa vastaan saavuttaakseen tavoitteen. Yakovinan mukaan, kun tyranni, Hitler tai Putin tai vastaava kertoo tavoitteensa avoimesti, ne on parasta ottaa vakavasti, eikä vain torjua ne mentaalisella tasolla pyörittämällä sormea omaa päätä vasten. Oikeasti torjuntaan tarvitaan ihan muuta kalustoa kuin oma sormi.

Zhdanov kommentoi Puolan suunnitelmia rakentaa armeijaansa 3 vuoden aikana valmiiksi kohtaamaan Venäjän hyökkäys vuonna 2027. Zhdanovin mukaan Puola on jo myöhässä. Puola on jo nyt hybridihyökkäyksen kohteena. Hyökkäys on kuin suoraan Kenraali Gerasimovin kirjoittamasta hybridisodan oppikirjasta. Gerasimov on tälläkin hetkellä Venäjän armeijan ylin sotilaskomentaja. Menossa on farmareiden ja kuljetustyöläisten lakot ja tie- ja rajansulkukampanja. Joukon vaatimukset kovenevat koko ajan. Mitkään myönnytykset, joita Tuskin hallitus antaa, eivät auta vaan saavat mieltään osoittavat joukot vaan kasvattamaan vaatimuksia. Nyt on aika herätä! Venäjä valmistelee seuraavaa askelta jo täyttä päätä.

Mitä on tehtävä

Nyt pitää antaa Ukrainalle kaikki aseet, mitä se pyytää. Antaa pitää niin paljon aseita, että Ukraina voi tuhota omalla alueellaan Venäjän joukot aseineen. Tämä on halvin, nopein ja varmin tapa estää Putin suunnitelman seuraavat vaiheet.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Vuodenvaihde-Ukrainassa

Arvioita sodan kulusta - Ukraina-Venäjä- Suomi