Salaiset agentit toimii

 06.06.2024

Lähteitä: Oleg Zhdanov, Ukraina 365

Moldova

Joku läntinen tiedustelu vuoti medialle tiedon, että Moldovan pitkäaikainen puolustusvoimien komentaja ja puolustusministeri (17 + 3 vuotta, nyt jo eläkkeellä) on pitkään ollut Venäjän sotilastiedustelun agentti. Hän ei ainoastaan vuotanut tietoa Moldovan puolustuksesta, asevoimista jne vaan myös aktiivisesti agitoi Venäjää hyökkäämään Moldovaan. Virassaan hän luonnollisesti täytti suuren joukon valtion virkoja omilla (venäjämielisillä) miehillä, jotka edelleen istuvat paikoillaan ja vuotavat tietoja viholliselle.  Moldova käy tällä hetkellä neuvotteluja EU jäsenyydestä. Toivottavasti kaikille on selvää, että Moldovan on siivottava tämä soppa, muuten neuvotteluissa ei ole mieltä.

Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU

SBU iski lennokeilla Novoshahtinskin öljyn jalostamoon (60 km Rostov na Donusta pohjoiseen ja noin 170 km rintamalinjasta itään). Lennokit sytyttivät kirurgisen tarkasti jalostamon 2 primaarivaihetta tuleen. Primaarivaiheen tornit erottavat raakaöljystä eri pituiset hiilivetymolekyylit eri  jakeisiin. Kustakin jakeesta tehdään sitten eri tyyppisiä jakosteita, kuten bensiiniä, dieseliä jne. Ilman tätä vaihetta koko jalostamo seisoo. Paikallisten ottamissa videoissa jalostamo palaa laajalla alueella iloisesti. Jalostamo käsitteli yli 5 M tn raakaöljyä vuodessa. Venäjän sotavoimille sen päätuote oli diesel. Isku tähän jalostamoon ei ollut ensimmäinen, se oli ehditty kunnostaa edellisten jälkeen. Videoiden perusteella osuma tällä kertaa pitää jalostamon pitkään pysähdyksissä.

Ukrainan sotilastiedustelu GUR

GUR iski ilmeisesti Magura meridrooneilla läpi satamaa suojanneiden rakenteiden ja upotti malliksi yhden satamahinaajan Krimin pohjoisrannikolla. Tavoite lienee ollut nimenomaan selvittää onnistuuko yksi Magura tekemään reiän suojavalliin niin, että seuraava pääsee läpi satama-altaaseen. Ilmeisesti Venäjä on yrittänyt rakentaa Kerchin siltaa suojaamaan samankaltaisia rakenteita.

GUR iski ja poltti Staro-Oskolskoessa Belgorodin alueella polttoainevaraston lennokki-iskulla. Koska varasto oli lähellä rintamaa, se lienee ollut lähinnä Venäjän sotavoimien huoltoa varten.

GUR teki myös massiivisen DDOS hyökkäyksen Venäjän valtion virastoja ja monien suurten venäläisten yritysten järjestelmiin.

Häpeällinen YK

Zhdanov kertoi, että YK vietti kalenterin mukaan "venäjän kielen päivää". Tänään on kulunut tasan vuosi Venäjän suorittamasta Kahovskin padon räjäytyksestä. Sitä YK ei maininnut, mikä oli Zhanovin mielestä häpeällistä. Kaiken näkevänsä valossa Zhdanovin kirjoissa Gutierres on Putinin palveluksessa. YK:n oma raportti kertoo, että Kahovkan padon tuhon suorat vahingot infrastruktuurille ovat noin 2,8 mrd USD. Kokonaisvahingot ovat luokkaa 11 mrd USD. Patoaltaan tulvavedet veivät mukanaan miinoja, myrkkyjä, siviili-infraa, siviilejä hukkui, Venäjän omia sotilaita hukkui jne.

Tuloksena oli teknologiaperusteinen ekokatastrofi. Krim sai juoma- ja kasteluvetensä Kahovkan padon altaasta kanavaa pitkin. Nyt kanava on kuiva, koska veden pinta on sen pohjaa alempana. Sen tuloksena Krimillä säännöstellään 2M asukkaan juomavettä tiukasti ja Krimin pohjoisosa autioituu nopeasti hiekka-aavikoksi. Vaikka sota loppuisi nyt ja patoa alettaisiin heti rakentaa uusiksi, menee ainakin 6 - 7 vuotta ennen kuin Krimille saadaan kasteluun riittävästi vettä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Ukraina vahvistuu sisäisesti ja ulkoisesti

Jaarittelua rauhanneuvotteluista - Ukraina iskee lujemmin