Kenestä Demokraattien kandidaatti ?

 22.07.2024

Lähde: Yakovina, Ukraina 365.

Suomen media tuntuu ottavan annettuna, että Kamala Harris tulee valituksi Dem puoleen kandidaatiksi marraskuun Presidentin vaaleissa USA:ssa.

Yakovina totesi Bidenin kannalta surkeasti menneen Trump-Biden väittelyn jälkeen täysin yksikäsitteisesti: Bidenistä ei tule USAn presidenttiä. Hän jo hävisi vaalit. Samalla hän oli sitä mieltä, että yhdysvaltojen eliitti ei voi hyväksyä sitä vaihtoehtoa, että Trumpista tulisi presidentti. Sen oma asema olisi uhattuna.

Nyt tapahtui suurin piirtein se, mitä Yakovina ennakoi kuukausi sitten väittelyn jälkeisenä päivänä.

 Tänään Yakovina sanoi: on liian aikaista pitää varmana että korvaava ehdokas on Harris. Nimittäin: Bidenin kampesi ehdokkuudesta Nancy Pelosi. Yakovinan mukaan NP hoitaa Dem puolueen rahoja ja saa aina sen mitä hän haluaa. (tai melkein aina). Pelosi ei ole antanut tukeaan Harrisille.  Yakovina välitti juorun, että Pelosi on joskus sanonut, että Kamala olisi huonompi kandidaatti kuin Biden ja itse asiassa huonompi kuin Trump (jos häneltä asiaa kysyttäisiin, hän varmaan kieltäsi moista sanoneensa).

Dem puolueen toinen valtakeskus on edelleen Barak Obama. Hänen ympärillään on koko puolueen älymystö. Obama on sitä mieltä, että puolueen pitäisi mennä puoluekokoukseen avoimeen kisaan. Siellä sitten äänestetään niin monta kertaa kuin on tarpeen, että saadaan paras ehdokas. Puolueen vähemmän kokenut kaarti on Yakovinan mukaan ollut liian hätäisiä ilmoittamaan tuestaan Harrisille.

Yakovina piti Michelle Obamaa todennäköisenä kandidaattina. Hänestä nimittäin pitävät kaikki, hän on erittäin tunnettu. Ja ennen kaikkea mielipidemittausten mukaan voittaisi Trumpin mennen tullen. Ainoa pikku ongelma on, että Michelle on sanonut monta kertaa, että hän ei halua presidentiksi. Yakovina veikkasi, että Barak voi tämän ongelman ratkaista.

No, tästä voi varovaisesti todeta, että odotetaan, mitä Nancy ja Barak sanovat, ja katsotaan sitten onko asia selvä vai ei.

Ukraina 365

Kanava lainasi Harrisin puheita. Hän olisi niiden perusteella kelpo Ukraina myönteinen presidentti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Ukraina vahvistuu sisäisesti ja ulkoisesti

Jaarittelua rauhanneuvotteluista - Ukraina iskee lujemmin