NATO 75v kokouksen alla - sota Ukrainassa

 08.07.2024

Lähteitä: Freedom, Ukraina 365, Oleg Zhdanov

Venäjän terrori-isku ohjuksilla

Venäjä hyökkäsi tänään aamulla ainakin 38 ohjuksella Kyiviin, Dneprin kaupunkiin, Krivoi Rihiin ja Pokrovskin kaupunkiin Donbassin alueella. Ohjukset olivat 7 eri tyyppiä, kullakin omat ominaisuudet. Ukraina kertoi ampuneensa ohjuksista alas 30, mutta loput 8 aiheuttivat suuren määrän siviiliuhreja. Koska Kyivissä ilmoitettiin tuhoista 8 kaupunginosassa koko maahan ohjuksia ehkä ammuttiin enemmän(?).  Klo 19 mennessä tiedossa oli 28 kuollutta ja 112 haavoittunutta, joista suurin osa Kyivissä ja Krivoi Rihissä (joka on Zhelenskin kotikaupunki). 

Romahtaneita rakennuksia vasta raivataan, joten uhreja tulee todennäköisesti lisää. Kyivissä Venäjän H-101 strateginen risteilyohjus osui Ohmadetin lasten sairaalaan. Kyse on täsmäaseesta, jonka tarkkuutta Venäjä on kovasti kehunut. Ohjuksen osuma sairaalaan tallentui videolle. Siitä voi ohjuksen tunnistaa.  Ohmadet on ollut Ukrainan yksi tärkeimpiä ellei tärkein lastensairaala, jonne tuodaan vaikeimmin hoidettavat potilaat. Nyt mm. dialyysihoidossa olleet lapset olivat iskun kohteena.

Venäjän risteilyohjukset oli ohjelmoitu kiertelemään pitkin Ukrainan aluetta ja saapumaan maalina olevaan kaupunkiin yhtä aikaa monelta eri suunnalta. Tällä tavalla ilmeisesti ne onnistuivat ylikuormittamaan Kyivin ilma- ja ohjustorjunnan ja moni ohjus saavutti maalinsa.

Näyttää siltä, että Putin ajaa omaa Ukrainan antautumisvaatimustaan Washingtonin NATO kokouksen alla avoimen terroristisin menetelmin tappamalla maksimimäärän siviilejä. Orban tukee Putinin agendaa diplomaattisella rintamalla reissaamalla Kyivin kautta Moskovaan ja nyt Pekingiin ilman mandaattia. Kommentaattorit Ukrainassa arvioivat, että Putin halusi iskulla sanoa Ukrainalla ja koko maailmalle, että rauhasta kannattaa puhua vain hänen asettamilla ehdoilla. Hän kutsuu niitä reiluiksi rauhan ehdoiksi, mutta ajatus on, että Ukraina antautuisi. Tällaista kukaan Ukrainassa ei edes harkitse.

Ukrainan tiedustelupalvelut ilmoittivat, että ne saavat selville konkreettiset tämän rikoksen suorittajat ja että he tulevat saamaan ansaitsemansa palkkion.

Johtopäätös iskusta on: Ukrainan ilmatorjuntaa pitää vahvistaa ja paljon. Vahvistetun torjunnan pitää pystyä havaitsemaan ja torjumaan tiedustelu- ja muut lennokit, ballistiset ja risteilyohjukset ja liitopommittajat. Erityisesti pitää pystyä suojaamaan isot kaupungit ja ne lentokentät, joilta F 16 ja muut Ukrainan hävittäjät operoivat.

Sotaa Venäjällä

Ukrainan droonit osuivat Voronezin alueella lähellä Sergeejevin kylää 9000m**2 alueen peittävään ammusvarastoon. Tänä ilmana se paloi ja räjähteli kolmatta päivää. Venäjä evakuoi lähellä asuvia ihmisiä.

Rintama la-su 6 - 7/07 (eli raportit 7 - 8/07)

Eilen Ukraina onnistui pudottamaan yhden Venäjän SU 25 rynnäkköpommittajan/hävittäjän Donbassin suunnalla.

Venäjä jatkoi hyökkäysmoodissa, yhteenottoja oli 162 ja 141 per päivä. Öinen siviiliterrori jatkui sekä Shahed lennokkien (13 pudotusta/13 lennokkia. 7/7) että muutaman raketin voimin. Massivinen isku osui tälle päivälle, kun ihmiset olivat menossa töihin. Eilisessä raportissa kerrottiin Venäjän edenneen peräti 5 suunnalla pieniä askeleita, eli päivä oli huono Ukrainalle. Tämän päivän raportin mukaan Venäjä eteni kolmella suunnalla pieniä askeleita.

Venäjän menetykset kahden päivän aikana olivat: 2350 miestä ja 298 yksikköä kalustoa (tankit, panssaroidut miehistövaunut, tykit, ilmatorjuntajärjestelmät, lennokit, risteilyohjukset, lentokone, autot ja erikoistekniikat).

Yhteenveto Venäjän menetyksistä sodan aikana

Ukraina julkaisee aika ajoin yhteenvetoa Venäjän arvioiduista menetyksistä aktiivisen sodan aikana 24/2 2022 alkaen. Kuvassa näkyvät luvut:  552 190 sotilasta, 8171 tankkia jne.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Ukraina vahvistuu sisäisesti ja ulkoisesti

Jaarittelua rauhanneuvotteluista - Ukraina iskee lujemmin