Viimeinen reservi lähti taisteluun

 15.07.2024

Lähteitä: Oleg Zhdanov, Unian (Freedom), Ukraina 365

Viimeinen operatiivinen reservi

Zhdanov kertoi tänään, että Donbassin rintaman keskellä Toretskin suunnalla taisteluun on nyt lähetetty viimeinen operatiivinen reservi, mitä Venäjällä oli Ukrainassa. Hän odottaa, että heinäkuun loppuun mennessä reservi on käytetty. Sen jälkeen Venäjän armeija voi odottaa vain pieniä täydennyksiä, sitä mukaa kun joukot sulavat rintamalla. Venäjän armeijan värväystoiminta on vaikeuksissa, sopimuksen allekirjoitusbonus nousee koko ajan, mutta halukkaita liittyä armeijaan ei vaan tunnu löytyvän. Värvääjät yrittävät epätoivoisesti paikata tilannetta erilaisilla pakkokeinoilla, pakko-ottamalla maahanmuuttajia, ulkomaalaisia opiskelijoita, värväämällä 21 maassa Afrikassa ja Aasiassa, painostamalla syytettyjä ja jopa rikoksesta epäiltyjä jne. 

Ukrainalla on pulaa miehistä ja Venäjällä on edelleen selvä etu tykistössä ja liitopommeissa. Siksi erityisesti Donbassin alueella Venäjä on tähän asti pystynyt saavuttamaan pientä edistystä usealla rintamasuunnalla. Esim menneiden kahden päivän aikana etenemistä tapahtui Limanin, Toretskin, Pokrovskin ja Vremennin suunnalla.

Eteneminen maksoi Venäjälle korkeaa hintaa mies- ja kalustotappioina. Kahden päivän raporttien mukaan (14 - 15/07) Venäjän menetykset olivat: 2520 miestä, 15 tankkia, 47 panssaroitua miehistövaunua, 108 tykkiä, 3 ilmatorjuntajärjestelmää, 80 lennokkia (lennokki-iskuja rintamalla Venäjä tekee yleensä eli 1000 per päivä), 2 risteilyohjusta, 162 autoa, 13 erikoistekniikkaa. Saman jakson aikana Venäjä lähetti muutaman ohjuksen terrorisoimaan siviilejä, 2 päivässä yhteensä 5 iskua, joissa oli mukana 7 ohjusta.

Näkymä tästä eteenpäin: Zhdanovin mukaan Venäjän asetuotanto on jo laskussa, tehtaat eivät saa hankittua tarpeellisia osia (tuontia ei saada maksettua USAn pankkipakotteiden takia, siksi elektroniikkaa ei saada ostettua). Vanhat neuvostoaikaiset asevarastot ovat ehtymässä. Ukraina sen sijaan saa koko ajan kasvavaa tukea lännestä. Tshekin presidentin hommaamia kolmansista maista tulevia tykinammuksia on toistaiseksi saatu rintamalle vain vähän, nyt määrät ovat merkittävässä kasvussa, yhteensä loppuvuoden aikana tästä lähteestä on tulossa ilmeisesti 800 000 tykinammusta.

Luonto ja tekniikka Venäjää vastaan

Krimillä ja Krasnodarin alueella on ollut kuivaa. Krimillä Belbekin lentokentän läheinen ruohikko on syttynyt tuleen laajalla alueella. Kenttä on Sevastopolista pohjoiseen. Krasnodarin alueella (Krimin Kertchistä kohti Kaukasusta) on laaja metsäpalo, myös Mustan meren rannikon parantoloita on palanut. Belgorodin alueella törmäsi kaksi junaa nokat vastakkain 100km/h - vs 80 km/h nopeudella, jälki oli sen mukaista. Syy ei ole tiedossa. Kyse voi olla esim siitä, että tekniikkaa hoitavat osaajat on otettu armeijaan, eikä normaaleja kunnospitotöitä enää osata tai ehditä tehdä. Myös pelastajista on pulaa: he ovat joko menneet paremmille palkoille asetehtaisiin tai sitten heidät on otettu armeijaan.

Trumpin ampuminen

Tänään Zhdanov kertoi, että Trumpin ampumisvälikohtauksen video- ja ääninauhoitukset on nyt tutkittu. Akustinen analyysi osoittaa hänen mukaansa, että laukauksia Trumpia kohti tuli 3 aseesta: A-ase: 3 laukausta, B-ase: 5 laukausta ja C-ase: 1 laukaus tässä järjestyksessä. Zhdanovin mukaan kuolleen ampujan ase oli tehokas automaattikivääri, jolla (makuuasennosta) olisi helposti osunut ihmiseen 130m päästä. (Vaikuttaa uskottavaslta, koska itse ammuin 27 vuotiaana Suomen armeijassa 150m päästä rynnäkkökiväärillä valiot, vaikka näköni ei koskaan ole ollut kehuttava). Toisekseen, jos Trump olisi haavoittunut kiväärin luodista, hänellä ei olisi enää korvaa. Zhdanov väitti, että Trump haavoittui teleprompterin lasin sirpaleesta. Kun katsoo tapahtuman videota, jossa Trump tarttuu korvaansa,  lasisirpaletarina vaikutta mielestäni uskottavalta.  Jos Zhdanovin kertoma pitää paikkansa, sitä yllättävää mahdollisuutta, että koko tapahtuma oli huolella lavastettu spektaakkeli, ei voi sulkea pois. Niin hullulta kuin se kuulostaakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tämä Blogi ja kirjoittajasta

Ukraina vahvistuu sisäisesti ja ulkoisesti

Jaarittelua rauhanneuvotteluista - Ukraina iskee lujemmin